23. července 2016

Játra na slanině

vepřová játra, 20 dkg slaniny, 3 rajčata bez slupek, 4 stroužky česneku, cibulka, oregáno, pepř, sůl, adžika
Nakrájíme si játra na slabé plátky, opepříme a posypeme moukou. Rozžhavíme si pánev a játra jemně osmahneme. Mezitím si nakrájíme slaninu, kterou dáme zatím do Wok pánve s cibulkou osmahnout (bez oleje) slanina pustí šťávičku. Přidáme na kousky nakrájená rajčata sůl, oregáno česnek a trochu podlijeme. Necháme vařit pod pokličkou zahustíme a postupně přidáváme osmahnutá játra, která necháme ještě v podusit v omáčce. Můžem zakapat trochou kečupu nebo sojovkou.Podává se s rýží nebo s hranolkama.

Žádné komentáře:

Okomentovat