21. července 2016

Chudí rytíři bez brnění

plátky veky, žemle, světlého toustového chleba nebo kolečka rohlíků, den - dva staré, skořicový cukr (event. pískový cukr s mletou skořicí),vejce, mléko, máslo,olej,ovocný džem nebo kompot
Na jedno vejce dejte 2 lžíce mléka a rozšlehejte. Plátky pečiva obalte ve skořicovém cukru, z obou stran namočte krátce ve vejcích s mlékem a ihned vkládejte do rozehřátého oleje s máslem. První stranu smažte zprudka,při druhé teplotu snižte. Nechte okapat přebytečný tuk na ubrousku, servírujte na talířcích ozdobené džemem nebo kompotem, případně čerstvými jahodami, malinami nebo broskvemi, posypanými vanilkovým cukrem. Vylepšit můžete i kopečkem šlehačky.

Žádné komentáře:

Okomentovat