Okurky propláchneme a necháme minimálně 3 hodiny namočené ve studené vodě. Pak je důkladně, ale opatrně očistíme jemným kartáčkem, abychom neporušili slupky a ještě jednou propláchneme. Necháme okapat. Sklenice a víčka umyjeme a opláchneme. Do sklenic rozdělíme pepř nové koření a hořčičné semínko. Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme také na kolečka. Dáme-li přednost paprice, omyjeme ji a pokrájíme na úhledné proužky. Na nálev svaříme ½ l vody, ocet, sůl a cukr, přidáme umělé sladidlo. Promícháme a sejmeme z plotýnky. Okurky napěchujeme do sklenic, proložíme koprem, kolečky cibule a mrkve, případně proužky červené papriky. Nakonec přidáme do každé sklenice půlku bobkového listu a zalijeme horkým nálevem. Uzavřeme víčky a při teplotě 85° C sterilujeme 20 minut. Po ukončení sterilace sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temnu.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
22. července 2016
Sladkokyselé okurky
Na 4 sklenice si připravíme: 2,5 kg okurek nakládaček., 1/8 l octa., 14 g soli., 35 g cukru., 7 tabletek umělého sladidla., 2 lžičky hořčičného semínka., 12 kuliček nového koření., 2 cibule., větší mrkev nebo ½ červené papriky., 4 snítky kopru., 2 bobkové listy
Okurky propláchneme a necháme minimálně 3 hodiny namočené ve studené vodě. Pak je důkladně, ale opatrně očistíme jemným kartáčkem, abychom neporušili slupky a ještě jednou propláchneme. Necháme okapat. Sklenice a víčka umyjeme a opláchneme. Do sklenic rozdělíme pepř nové koření a hořčičné semínko. Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme také na kolečka. Dáme-li přednost paprice, omyjeme ji a pokrájíme na úhledné proužky. Na nálev svaříme ½ l vody, ocet, sůl a cukr, přidáme umělé sladidlo. Promícháme a sejmeme z plotýnky. Okurky napěchujeme do sklenic, proložíme koprem, kolečky cibule a mrkve, případně proužky červené papriky. Nakonec přidáme do každé sklenice půlku bobkového listu a zalijeme horkým nálevem. Uzavřeme víčky a při teplotě 85° C sterilujeme 20 minut. Po ukončení sterilace sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temnu.
Okurky propláchneme a necháme minimálně 3 hodiny namočené ve studené vodě. Pak je důkladně, ale opatrně očistíme jemným kartáčkem, abychom neporušili slupky a ještě jednou propláchneme. Necháme okapat. Sklenice a víčka umyjeme a opláchneme. Do sklenic rozdělíme pepř nové koření a hořčičné semínko. Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme také na kolečka. Dáme-li přednost paprice, omyjeme ji a pokrájíme na úhledné proužky. Na nálev svaříme ½ l vody, ocet, sůl a cukr, přidáme umělé sladidlo. Promícháme a sejmeme z plotýnky. Okurky napěchujeme do sklenic, proložíme koprem, kolečky cibule a mrkve, případně proužky červené papriky. Nakonec přidáme do každé sklenice půlku bobkového listu a zalijeme horkým nálevem. Uzavřeme víčky a při teplotě 85° C sterilujeme 20 minut. Po ukončení sterilace sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temnu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat