19. července 2016

Bešamelové brambory se slaninou

800 g brambor, 50 g anglické slaniny, sůl, cibuli, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 375 g mléka, 375 ml masového vývaru z kostky, pepř, tekuté polévkové koření, 100 g šunky, petrželku
Brambory uvaříme v osolené vodě, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, obojí necháme zesklovatět na rozehřátém másle, poprášíme moukou a za stálého míchání opražíme dozlatova. Pomalu přiléváme mléko a vývar, osolíme, opepříme a dochutíme polévkovým kořením. Šunku nakrájíme na kostičky. Plátky brambor prohřejeme v bešamelu, pokryjeme šunkou a ozdobíme petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat