vejce, 18 dkg pískového cukru, 10 dkg mletých vlašských orechu, 10 dkg sladkých drobečku, trochu mleté skořice, 5 dkg rozinek, 10 dkg hladké mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, tuk a mouka na vysypání chlebíčkové formy
Cukrová poleva: 10 dkg prosátého moučkového cukru, 5 lžiček vřelé vody, 2 lžičky citrónové šťávy
Do misky dáme vejce, přidáme cukr a třeme do pěny. Přidáme ostatné přísady, naposled prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy a pečeme ve středné vyhřáté troubě do zlatova. Upečený, trochu prochladlý chlebíček opatrně vyklopíme, polijeme cukrovou polevou a ozdobíme ořechy. Cukrovou polevu připravíme tak, že v misce třeme cukr, vřelou vodu a citrónovou šťávu tak dlouho, až vznikne hustá, lesklá poleva.
Žádné komentáře:
Okomentovat