19. července 2016

Bramborové pirožky

500 g brambor, 100 g krupice, vejce, 2 lžíce tuku a strouhanky, sůl
Na náplň:200 g hovězího masa, 2 lžíce sádla, cibuli, 2 natvrdo uvařená vejce, pepř, sůl, olej na opékání
Brambory uvaříme, oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme a vyválíme těsto. Vykrájíme z něj čtverečky, naplníme náplní, složíme do trojúhelníčků a okraje přitlačíme. Pirožky obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a opečeme dozlatova na pánvi v rozehřátém tuku.

Náplň: Maso umeleme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli osmahnutou na sádle, sůl, pepř a na kostičky nakrájená vejce. Směs dobře promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat