22. července 2016

Čínske krokety ze sójových bobu

150-200 g sojovych bobu, 1 porek nebo cibule, 1 vejce, 2-3 lzice nahrubo pokrajenych solenych arasidu, 1 lzice oleje, 1 lzice sojove omacky, vegeta, spetka cukru, sul, skrobova moucka na obaleni, tuk na peceni
Proplachnute, predem namocene sojove boby uvarime domekka. Scedime a umeleme. Smichame je s nadrobno pokrajenym porem nebo cibuli, vejcem, skrobovou mouckou, arasidy, olejem, sojovou omackou, vegetou a spetkou cukru, osolime. Dobre promichame a nechame nejmene 2 hodiny v chladnu odlezet. Potom ze smesi tvarujeme krokety nebo mensi placicky, obalime je ve skrobove moucke a zvolna po obou stranach opeceme na rozehratem tuku dozlatova. Podavame je s bramborovou kasi nebo s opekanymi bramborami, pripadne s chlebem ci pecivem a hojnym mnozstvi zeleninoveho salatu.

Žádné komentáře:

Okomentovat