23. července 2016

Plněna vepřová kyta se zelim

400 g vepřové kýty, 200 g kyselého zelí, 120 g šunky, magi šťáva k vepřovému masu, 1 dcl zakysané smetany, 4 vejce, 1 zelená paprika, 40 g másla, 2 dcl mléka, 40 g křenu, 60 g tuku, sůl, mletá sladká paprika, kmín, rozmarýn, hladká mouka
Plát masa z vepřové kýty naklepeme, osolíme, poprášíme paprikou a naplníme zelím se šunkou, paprikou, kmínem a vařenými vejci. Pokapeme zakysanou smetanou, stočíme a svážeme nití. Roládu opečeme na pánvi a dáme na máslo dusit. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, orestujeme, přidáme magi šťávu k vepřovému masu a zahustíme smetanou a mlékem. Ochutíme rozmarýnem. Při podávání posypeme jednotlivé porce jemně nastrouhaným křenem.

Žádné komentáře:

Okomentovat