21. července 2016

Hokaido na cibulce

1 střední dýně hokaido, 1 velká cibule,würzl nebo kořenicí směs bez glutamanu,mořská sůl, drcený nebo mletý kmín,dobrý olej na smažení,rostlinná nebo zakysaná smetana
Dýni omyjte, rozpulte, vyberte semeníky, rozkrájejte na dílky, pokud pokrm budou jíst malé děti,oloupejte slupku a pokrájejte na větší kostky. Cibuli oloupejte,pokrájejte nadrobno, dejte dusit na hlubší pánev do rozehřátého oleje, přidejte sůl, kmín a kořenicí směs. Jakmile cibulka zesklovatí,vložte dýni, podlijte vodou a duste doměkka, pro děti třeba až na kaši. Na talíři můžete dochutit smetanou. Podávejte samostatně nebo s vařenými brambory.Toto lahodné, lehké, mírně nasládlé jídlo je oblíbené i u těch nejmenších dětí.

Žádné komentáře:

Okomentovat