20. července 2016

Pikantní vepřové ragů

1 kg vepřového masa - libové krkovičky,  2 lžíce vepřového sádla, 200 g hlívy ústřičné, 1 větší cibule, 3 stroučky česneku, 2 lžíce sušených rajčat , 1,5 lžičky kayenského přepře , 1 lžíci  jemné zeleninové směsi , 1 lžíce Pracharandy/ polévková směs/ , 1 lžičku adžiky , 1 lžička medu,   lžíci sladké papriky , 0,5 lžičky mletého kmínu,  pepř, sůl na dochucení
Cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Na sádle zpěníme nasekanou cibuli s česnekem, přidáme maso nakrájené na kostky a zprudka opečeme. Mezi tím na lžičce sádla dusíme nakrájenou hlívu ústřičnou. Přidáme koření adžika a dusíme další 3 minuty. K masu přidáme za stálého míchání  postupně všechny druhy doporučeného koření včetně sušených rajčat.  Dochutíme solí. Nakonec přilijeme 400 ml horké vody.  Vložíme podušené houby a společně dusíme pod pokličkou asi 40 minut do změknutí masa.   Jako příloha je vhodná rýže nebo bezlepkové těstoviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat