1 kg vepřového masa - libové krkovičky, 2 lžíce vepřového sádla, 200 g hlívy ústřičné, 1 větší cibule, 3 stroučky česneku, 2 lžíce sušených rajčat , 1,5 lžičky kayenského přepře , 1 lžíci jemné zeleninové směsi , 1 lžíce Pracharandy/ polévková směs/ , 1 lžičku adžiky , 1 lžička medu, lžíci sladké papriky , 0,5 lžičky mletého kmínu, pepř, sůl na dochucení
Cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Na sádle zpěníme nasekanou cibuli s česnekem, přidáme maso nakrájené na kostky a zprudka opečeme. Mezi tím na lžičce sádla dusíme nakrájenou hlívu ústřičnou. Přidáme koření adžika a dusíme další 3 minuty. K masu přidáme za stálého míchání postupně všechny druhy doporučeného koření včetně sušených rajčat. Dochutíme solí. Nakonec přilijeme 400 ml horké vody. Vložíme podušené houby a společně dusíme pod pokličkou asi 40 minut do změknutí masa. Jako příloha je vhodná rýže nebo bezlepkové těstoviny.
Žádné komentáře:
Okomentovat