21. července 2016

Dýňová kaše s tofu a polentou

cca. 500 g omyté dýně hokaido bez semeníku, se slupkou,2 střední cibule, 1větší mrkev,1střední kořen petržele,1/2 menšího celeru,mořská sůl, olej na smažení,3 kuličky nového koření,1 bobkový list,ume ocet nebo nálev z kysaného zelí,200 g tofu (uzené, přírodní, marinované...), voda případně sójová nebo zakysaná smetana na zjemnění dle chuti
Cibuli nakrájejte nadrobno, dýni na malé kousky,kořenovou zeleninu očistěte, omyjte a nahrubo nastrouhejte.V hlubší pánvi zpěňte cibuli, přidejte dýni,koření a zeleninu, 2 – 3 minuty restujte a míchejte,zcela zalijte vařící vodou, promíchejte a za občasného míchání duste doměkka. Podle potřeby podlévejte  horkou vodou. Jakmile všechny ingredience změknou a dužnina hokaida se částečně rozvaří, odstavte, odstraňte koření a rozmixujte dohladka. Kaše by měla mít hustotu kaše hrachové, pokud je řídká, ještě ji povařte, pokud naopak hustá, přimíchejte vařící vodu a nechte kaši přejít varem. Podle chuti dosolte, můžete zjemnit smetanou. Tofu nakrájejte na plátky, opečte po obou stranách na trošce oleje nebo nasucho, podávejte na talířích s kousky polenty a dýňovou kaší.

Žádné komentáře:

Okomentovat