21. července 2016

Bleskové jablečné knedlíky

130 g hrubé mouky, 200 g měkkého tvarohu, 4 jablka, 60 g másla, 2 vejce, špetka prášku do pečiva, citronová šťáva, sůl, cukr a skořice na posypání, rozehřáte máslo na přelití 
Měkký tvaroh utřeme s máslem, přidáme vejce, prosátou mouku, prášek do pečiva a sůl. Nakonec do těsta zapracujeme oloupaná a na kostičky nakrájena jablka, které jsme předem pokapali citronovou šťávou, aby nezhnědla. Z těsta vypracujeme kulaté knedlíky. Dva litry vody uvedeme do varu a 15 až 20 minut v ní knedlíky vaříme. Před podávánim posypeme cukrem a skořicí, přelijeme máslem. Labužníkum doporučujeme přidat na závěr tvaroh, smetanu nebo ovocný jogurt.

Žádné komentáře:

Okomentovat