23. července 2016

Vepřové kotlety po moravsku

4 kotlety  s kosti  2,5 cm, 4 stroužky česneku, 1 lžička pepře, 3 lžíce lístkú rozmarýnu nebo 1 lžíce  sušeného, čtvrt lžičky rozdrc. chili paprik, 1 lžíce citron. šťávy, 3 lžíce oliv. oleje, 4 plátky citronu, 4 plátky másla
Kotlety nařízneme mírně naklepeme a nařízneme kapsy do kterých vsuneme plátek másla. Česnek, pepř, rozmarýn,  chilli papriku, citron.šťávu, oliv.olej rozmixujeme na hrubou kaši .Tou potřeme kotlety z každé strany a necháme odležet 2 hodiny. Pak maso osolíme a grilujeme na středně žhavým uhlím 8-10 min z každé strany. Podáváme teplé s plátkem citronu.

Žádné komentáře:

Okomentovat