12. května 2010

Zapečené vepřové kotlety s omáčkou

4 vepřové kotlety s kostí; 600 g brambor; 100 g šunky; 100 g pórku; 1 cibule; 2 stroužky česneku; 100 ml smetany; špetka drceného pepře; 50 g strouhaného sýra; 50 g másla; 1 lžička rajského protlaku; 1 lžíce sójové omáčky; sůl
Plátky brambor spaříme v osolené vodě. Na pánvi zpěníme cibulku, šunku, pórek, pepř a orestujeme. Smetanu ochutíme česnekem utřeným se solí a promícháme s brambory. Naskládáme na plech. Kotlety opečeme, osolíme, položíme na brambory a dáme péct Po 15 minutách na ně rozdělíme šunku, sýr a pečeme ještě asi 15 minut při 160 °C. Do pánve s výpekem přidáme 2 dcl vody, protlak, sójovou omáčku a vaříme do zhoustnutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat