14. května 2010

Hovězí na paprice

500 g hovězího boku, vývar z masa, 1 střední cibule, olej, 1-2 PL  kečupu, paprika, kmín, sůl, pepř /dle chuti/, špetka kari koření, špetka bazalky, hovězí vývar, 1 PL hladké mouky

Maso povaříme ve vodě až je skoro měkké a pak je vyndáme, nakrájíme na 10 cm kostičky nebo proužky. Na oleji osmáhneme na drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme papriku, krátce promícháme ať se nám nepřipálí /byla by hořká/, pak přidáme vývar a zamícháme. Přidáme nakrájené maso, trochu kečupu, sůl, zamícháme a budeme dusit doměkka. Pak vyndáme podušené maso. Do hrníčku dáme studenou vodu, vsypeme hladkou mouku a dobře rozkvedláme. Pak ji vlijeme do omáčky a mícháme až trochu zhoustne. Pak přidáme hořčici, dochutíme kořením a dáme do ní maso, necháme projít varem a odstavíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat