14. května 2010

Hovězí maso dušené se zeleninou a bramborami

1/2 kg hovězího masa (roštěnec, zadní), 30 dkg syrových brambor, 1 větší mrkev, 1 větší cibule, 1/2 menšího celeru, malý kousek petržele, morkovou kost (nemusí být), sůl, pepř
Zadní hovězí maso nakrájíme na malé kostky, mrkev a brambory rovněž na plátky. Ostatní zeleninu jemně rozsekáme. Maso udusíme do měkka. Do ohnivzdorné mísy vyklepneme uvařený morek, můžeme jej vynechat, dáme udušené měkké hovězí maso i se šťávou (roštěnec nemusíme předem dusit), dáme vrstvu osolených brambor, mrkve a cibule a posypeme sekanou zeleninou. Toto pořadí opakujeme ještě jednou. Pokrm dusíme 3/4 - 1 1/2 hodiny. Podáváme v téže míse.

Žádné komentáře:

Okomentovat