14. května 2010

Hovězí maso vařené

1 kg hovězího masa ( nejlépe žebro bez kosti ), 1 l vody,10 - 15 dkg žampionů, zmražená zelenina do polévky, masox, sůl ( případně ještě nudle do polévky, hořčice, křen, chléb)
Do 1 l studené a osolené vody v papiňáku vložíme maso. Po uvedení do varu necháme 40 až 50 minut vařit (dle druhu masa). Pak odstavíme a necháme dojít až klesne tlak v hrnci ( tj.cca 15 - 20 minut). Po otevření víka vložíme nakrájené žampiony, zeleninu, masox a dochutíme případně solí. Pozor, masox obsahuje také sůl. Uzavřeme víko a po uvedení do varu necháme vařit cca 30 minut. Pak opět odstavíme, po poklesu tlaku otevřeme víko a dle potřeby ještě dochutíme. Nudle uvaříme zvlášť, maso jíme s hořčicí, nebo jablečným křenem. Přílohou je nejlepší měkký chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat