14. května 2010

Nakládané plátky v pikantním nálevu

800-1000 g roštěnek (hovězích plátků), sůl, pepř, olej na smažení
nakládací směska : 3 lžíce oleje, 3 lžíce solamylu, 3 syrová vejce, 1 lžička soli, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/2 lžičky pepře, 1/2-3/4 lžičky kari

Roštěnky naklepeme a po obou stranách mírně osolíme. Všechny potřeby, uvedené v nakládací směsce, spolu dobře promícháme. Touto směsí protáhneme roštěnky a necháme je v ní ležet (použijeme užší misku) na sobě (aby byly řádně ze všech stran namočené). Přikryjeme alobalem a necháme 1-2 dny dole v ledničce uležet. Klademe na rozpálený tuk, smažíme na jedné straně zhruba 5-6 minut, po jejich otočení přili­jeme vše, co nám zbylo v misce po naložených roštěnkách. Roštěnky klademe na talíře a dáme na ně lžicí vyňatou usmaženou směsku. Můžeme klást i tzv. volské oko s kouskem šunky, případné obložit různými druhy zeleniny. 

Žádné komentáře:

Okomentovat