14. května 2010

Řízky v pikantní marinádě

6 řízků z kýty, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička solamylu, 1 lžička worchestrové omáčky, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky sladké papriky, 2 vejce, 3 lžičky kečupu, 4 lžičky oleje
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin. (čím déle je maso naloženo tím je křehčí.) Naložené maso osmahneme na tuku asi 2-3 minuty z každé strany. Podáváme s topinkou nebo brambory doplněné volským okem a zeleninovou oblohou.

Žádné komentáře:

Okomentovat