14. května 2010

Vepřová kýta v jemné omáčce

600 g vepřové kýty, 150 g kořenové zeleniny, 1 cibule, olej, 1 lžička kari koření, 150 ml červeného vína, 100 g anglické slaniny, sůl, mletý pepř, 200 ml kysané smetany, cukr
Vepřovou kýtu rozkrájíme na řízky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme oloupanou nasekanou cibuli, přidáme kari koření a promícháme. Vložíme maso, tenké plátky slaniny a společně krátce osmažíme. Očištěnou kořenovou zeleninu najemno nastrouháme, přidáme k masu, podlijeme vínem a dusíme téměř doměkka. Maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme, dolijeme vodou a necháme přejít varem. Vložíme maso a dodusíme. Smetanu rozšleháme a za stálého míchání vlijeme do omáčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat