14. května 2010

Hovězí po staročesku

400 g vařeného hovězího masa, 2 petržele, 2 mrkve, 2 bobkové listy, 3 hřebíčky, několik zrnek celého pepře a nového koření, špetka tymiánu, 300 g švestkových povidel, perník na strouhání, kousek chleba,citrónová šťáva, 150 g vlašských a lískových ořechů, několik mandlí, 100 g hrozinek, sůl
Očištěnou zeleninu uvaříme vcelku do měkka. Zvlášť pak svaříme koření. Vařenou zeleninu propasírujeme, smícháme s vodou, ve které se vařila, přidáme vývar s koření a vmícháme povidla. Nastrouháme perník a kousek chleba, vmícháme do směsi a povaříme. Dochutíme citrónovou šťávou, přidáme nasekané ořechy, spařené a oloupané mandle, hrozinky, osolíme a promícháme. Hovězí nakrájíme na plátky, přihřejeme a polijeme omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat