14. května 2010

Vepřová krkovička na nive

4 plátky vepřové krkovice, zelený pepř mletý, sůl, půlky broskve, 20 dkg nivy, 200 ml smetany, 1 dcl stolního oleje, 1 středně velká cibule

Najemno nakrájenou cibuli položime do pekáče, do kterého jsme před tím nalili 1 dcl oleje. Naklepané plátky krkovice jemně opepříme a osolíme, poté položíme do pekáče tak, aby se co možná nejméně překrývaly. Troubu nastavíme na 175 st.C a asi 50-60 min. pečeme. Po 30 min. plátky obrátíme na druhou stranu. Tehdy je možné na plátky položit např. půlku broskve. Asi 15 min. před koncem na plotně zahřejeme smetanu, když začne pěnit, rozdrobíme do ní nivu. Pomalu mícháme a získáme tak sýrový krém (zálivku). Na talíři pak zálivkou přelijeme plátky krkovice. Jako příloha je možné cokoli (brambory, pečené brambory, hranolky atd.)

Žádné komentáře:

Okomentovat