12. května 2010

Vepřový bůček vařený na chleba

vepřový bůček, sůl, voda
Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, přidáme sůl (dle množství masa a chuti) a dobře promícháme.Potom nacpeme do zavařovacích sklenic,asi do 3/4 objemu a přidáme 1-2 polévkové lžíce vody(do větší zavařovací sklenice 2 lžíce a do menší 1 lžíci). Sklenice zavřeme víčky a vložíme do hrnce s vodou a uvedeme do varu.Vaříme 90 minut. Potom sklenice vyjmeme a necháme vychladnout. Druhý den vaříme 120 minut,opět vyjmeme a necháme vychladnout. Hlavně je podstatné dodržet postup, a vařit dvakrát. Druhý den můžeme mazat na chleba.

Žádné komentáře:

Okomentovat