14. května 2010

Hovězí maso v polské omáčce

hovězí maso - kvalitní zadní, 50 gr olej, 300 gr kořenové zeleniny, 100 gr cibule, 100 gr hladké mouky,50 gr švestkových povidel, 50 gr perník na vaření, 100 gr citron, 10 gr rozinky, 10 gr mandle, 20 gr cukr, 50 gr másla, nové koření, bobkový list, sůl

Maso uvaříme se zeleninou a vyjmeme. Na cibulce osmahneme trochu cukru,zalijeme vývarem.Přidáme šťávu z citronu,povidla,nastrouhaný perník,trochu octa (dle chuti),koření, zbytek cukru a vše povaříme. Vyndáme koření,přidáme zeleninu z masa,rozmixujeme a zahustíme světlou jíškou na požadovanou hustotu a množství.. V případě potřeby přecedíme a na závěr přidáme nakrájené mandle,rozinky a zjemníme máslem.Přidáme naporcované maso,prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíke

Žádné komentáře:

Okomentovat