14. května 2010

Maggi hovězí guláš

60 dkg hovězího masa z kližky, 3 středně velké cibule, 1 malý rajský protlak, 3 lžíce sádla, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce worchesteru, 1 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička pepře, 1 lžička sůl, 1 kostka Maggi Bujoxu 3 dcl studeného vývaru z Maggi Zlatého hovězího sypkého bujónu

Maso večer před vařením nakrájíme na kostky a necháme odležet v lednici přikryté. V den přípravy vyndáme a posypeme mletou paprikou. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme rajský protlak a zasmahneme 4 - 5 minut při stálém míchání. Přidáme maso a za občasného míchání smažíme tak dlouho, dokud maso nezačne pouštět vlastní šťávu. Přidáme sójovou omáčku, worchester, Maggi Bujox, promícháme, přiklopíme a dusíme doměkka asi 2 hodiny na velmi mírném ohni. V případě nekvalitního masa, které nepustí moc šťávy, přidáme trochu vývaru. Ve 2 dcl Maggi hovězího vývaru promícháme 2 slabé lžíce hladké mouky a přes sítko vlijeme do pokrmu. Promícháme, přidáme zbylý vývar nebo trochu vody (lze i červené víno). Přidáme na nudličky nakrájenou polovinu čerstvé červené papriky a na mírném ohni při občasném míchání necháme provařit 30 - 40 minut. Ke konci přidáme mletý pepř, špetku majoránky, případně přisolíme 

Žádné komentáře:

Okomentovat