14. května 2010

Hovězí závitky na česneku s párkem

4 hovězí plátky (cca po 150 g), 50 g anglické slaniny (nebo kladenské pečeně), 50 g párků, 40 g tuku ( sádla), 1 cibule, 4 stroužky česneku na pomazání plátků a 2 až 4 na přidání ke smažené cibuli, mletý pepř, sůl, hladká mouka na zahuštění, 1/2 až celá kostka masoxu (podle množství omáčky)

Plátky naklepeme, na 3 až 4 místech nařízneme a po obou stranách osolíme a opepříme.Po vnitřní straně potřeme rozetřeným česnekem, poklademe plátky slaniny a na kolečka nakrájenými párky. Stočíme a převážeme režnou nití nebo upevníme jehlami nebo párátky.Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova a před koncem smažení přidáme na kostičky nakrájený česnek.Závitky zaprášíme moukou, kterou trochu zamáčkneme.Na pánvičce závitky osmahneme po všech stranách.Do papiňáku s cibulí a česnekem přendáme závitky a přilijeme rozpuštěné přípeky z pánvičky. Dolijeme vřelou vodou, přidáme masox a necháme 40 až 50 min. dělat.Hotové závitky vyjmeme, omáčku dochutíme a procedíme, vrátíme závitky a ještě chvíli prohřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat