14. května 2010

Hovězí s hořčicovou omáčkou

hovězí plátky, cibule, hladká mouka, sůl, pepř, olej, plnotučná hořčice, polévkové kostky, brambovové těsto
Na oleji opečeme naklepané hovězí plátky a vyjmeme je do tepla. Na výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli do zlatova. Vložíme maso, podlijeme a dodusíme do měkka. Když je maso hotové, vyjmeme je a zalijeme vývarem z kostky a hořčicí (čím více, tím lépe - podle chuti). Mixujeme, aby hořčice neudělala hrudky. Zahustíme. Vložíme maso a ještě společně prohřejeme.Bramborové těsto vyválíme na 1 cm tlustou placku a vykrajujeme kolečka (cca 6cm). Ty opékáme na rozpáleném oleji do zlatova. Podáváme jako přílohu.

Žádné komentáře:

Okomentovat