14. května 2010

Hovězí s houbovým krémem

650-850 g hovězích kostek větších, 3 velké cibule, 150 g sušených hub, 1 dcl oleje, 100 g hladké mouky, 1,5 dcl smetany sladké, sůl, pepř, paprika

Hovězí kostky lehce osolíme a popepříme, lehce obalíme v hladké mouce a položíme do hrnce na rozpálený olej. Kostky orestujeme na oleji a podlejeme dostatkem vody (maso musí být ve vodě ponořeno). Již nakrájenou cibuli přidáme k masu a dochutíme vše podle chuti solí, třeba pepřem a trochou papriky (může být i pálivá, ne však moc, přehlušila by posléze houby. Dosud je postup podobný jako u hovězí roštěnky. Sušené houby si dále namočit do lehce osoleného mléka (houby ohromně zvláční a rozvine se i jejich vůně). Přidáváme je do omáčky asi v půli přípravy, když už maso povolilo a měkne. Použitou moukou omáčka zhustne, pokud příliš moc, tak neředíme vodou, přidáváme do omáčky smetanu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat