14. května 2010

Hovězí maso na pivu

500 g hovězího masa, 100 g párků, 50 g slaniny, sůl, pepř, paprika, 2 cibule, olej, sklenka piva
Hovězí maso prošpikujeme nudličkami párků a slaniny obalenými v paprice. Maso opepříme, pokapeme olejem, posypeme pokrájenou cibulkou a dáme do druhého dne odležet do chladu. Přěd přípravou rozehřejeme v pekáči trochu tuku, z masa odstraníme cibuli, maso osolíme a dáme na rozehřátý tuk ze všech stran opéct. Potom přidáme cibuli a osmahneme ji spolu s masem. Maso podlijeme pivem a pod poklicí pečeme doměkka. Podléváme horkou vodou. Maso dopečeme odkryté, výpek můžeme zaprášit trochou mouky, osmahnout, zalít vodou a povařit. Dochutíme kořením,česnekem, a podáváme s knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat