14. května 2010

Vepřové maso v alobalu

500 g vepřové kýty, 2 středně velké cibule, 2 klobásy, 400 g anglické slaniny, 4 velké brambory, sůl, koření, olej
Z masa nakrájíme řízky, naklepeme, osolíme a okořeníme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, klobásy rozpůlíme, slaninu nakrájíme na plátky a cibule na kolečka. Alobal nastříháme na dostatečně velké kusy. Potřeme jej olejem a poklademe každý nejdříve plátky brambor, na ně položíme slaninu, řízek, klobásu a cibuli. Alobal pak ze všech stran přeložíme a uzavřeme, aby při pečení nevytékala šťáva. Balíčky alobalu dáme na suchý plech a v troubě při mírném příkonu tepla pečeme 40-45 min. Podáváme na talíři s oblohou nebo s okurky.

Žádné komentáře:

Okomentovat