5. února 2010

Pečení nadívaní šneci

24 předvařených šneků včetně ulit,silný zeleninový vývar,100 g másla,50 g ančoviček,2 stroužky česneku,1 lžička majoránky,lžíce sekané petrželky,několik kapek citrónové šťávy,nastrouhaná střídkaz 2 plátků toastu,sůl, pepř,osmažená strouhanka
Den před podáváním šneky vyjměte z ulit, dejte do vývaru provařit, zceďte a vychlaďte. Máslo ušlehejte, přidejte rozetřené ančovičky, rozmačkaný česnek,majoránku a petrželku. Do směsi zamíchejte nastrouhanou střídku, dochuťte citrónem, solí a pepřem. Na dno ulit dejte vždy kousek ochuceného másla,na to vložte hlemýždě, zakryjte zbytkem ochuceného másla a dejte do lednice vychladit.Těsně před podáváním přesypte máslo v ústí ulit osmaženou strouhankou,naskládejte vedle sebe na pekáč nebo plech s vrstvou soli, v níž ulity budou stát otvorem vzhůru a krátce zapečte v troubě nebo na grilu (výška grilu cca. 15 cm).

Žádné komentáře:

Okomentovat