2. února 2010

Slepičí polévka Hubertus

1/2 slepice,2 cibule,200 g anglické slaniny,mletá sladká paprika,mletý bílý pepř,60 g másla na smažení,1 l slepičího bujónu,200 g sterilovaného hrášku,3 lžíce hladké mouky,3 lžíce másla na jíšku,300 ml smetany,sůl, petrželka,60 g sádla,2 krajíce chléba
Očištěnou a opranou polovinu slepice rozsekněte na dvě části, vložte do vroucího bujónu a vařte do poloměkka.V kastrole osmahněte jemně nasekanou cibuli, přidejte kostičky slaniny, papriku, pepř, sůl, podlijte troškou vývaru. Do tohoto základu přendejte povařenou slepici a duste doměkka. Mezitím slijte a umelte hrášek. Když je slepice měkká, vyjměte ji, do šťávy přidejte umletý hrášek, podlijte zbylým vývarem, zahustěte jíškou z másla a mouky, dobře aspoň 20 minut provařte a vymíchejte dohladka. Slepici oberte a maso bez kůže nakrájejte na kostky. Polévku sceďte, zjemněte smetanou, přidejte maso a jemně usekanou petrželku. Před podáváním vložte do polévky na kostičky nakrájený a na sádle osmažený chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat