5. února 2010

Bramborový salát po tyrolsku

1,5 kg brambor,2 střední cibule,3 dl vlažného hovězího nebo zeleninového vývaru,1,5 dl panenského olivového (nebo jiného kvalitního)oleje,2 lžíce jablečného octa,1,5 lžíce dijónské hořčice,čerstvě mletý pepř,hrst petrželky nadrobno nasekané,sůl
Brambory uvařte ve slupce,nechte vychladnout,oloupejte, nakrájejte na plátky, vložte do míchací mísy.Přidejte vývar, olej, ocet,hořčici, důkladně promíchejte.Oloupanou cibuli rozčtvrťte,tence nakrájejte, prsty rozdělte na nudličky, přidejte do mísy,osolte,opepřete,přidejte petrželku,znovu promíchejte a dejte do chladu na několik hodin či přes noc uležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat