2. února 2010

Lehká slepičí polévka s nudlemi

1/4 až 1/2 slepice,kousek mrkve, celeru a petržele,1 malá cibule,2 zrnka pepře,1 zrnko nového koření,60 g vlasových nebo domácích nudlí,pažitka, sůl, 1 3/4 l vody
Očištěnou a opranou slepici vložte do studené vody, přidejte pepř a nové koření a na malém plaménku přiveďte k varu. Příkon tepla zmírněte a vařte pod pokličkou, až slepice změkne. Asi 20 minut před koncem varu přidejte kořenovou zeleninu a cibuli. Nudle vsypte do vařící osolené vody, krátce uvařte, přeceďte a nechejte okapat. Měkkou slepici vyjměte, maso oberte z kostí a pokrájejte na kostičky,popřípadě část ponechejte na jiné použití. Na talíře rozdělte uvařené nudle, maso, zalijte je vařící polévkou a posypte drobně pokrájenou pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat