2. února 2010

Léčivá slepičí polévka

1 celá slepice,4 kuličky nového koření,5 kuliček pepře, sůl,1 velká mrkev,1/2 středního celeru,1 střední petržel,1 menší hlavička kapusty,1 střední pórek,petrželová a celerová nať
Slepici očistěte, omyjte, vložte do většího hrnce (ne tlakového!), zalijte studenou vodou. Pokud máte drůbky, pečlivě je očistěte, z žaludku sloupněte vnitřní vrstvu, dobře operte, přidejte ke slepici. Zeleninu očistěte, pokrájejte, vložte do hrnce, přidejte koření, osolte, uveďte do varu, ztlumte teplotu a velmi pomalu, tahem
bez bublinek vařte minimálně 4 hodiny i déle, odpařenou část průběžně doplňujte novou vařící vodou. Hotovou
polévku zceďte, maso oberte, pokrájejte, vraťte do vývaru, uveďte znovu do varu. Očistěte a pokrájejte,
eventuálně hrubě nastrouhejte novou čerstvou zeleninu, vložte do polévky a doměkka uvařte. Polévku můžete
zahustit propasírovanou původní rozvařenou zeleninou, z níž jste odstranili koření. Podávejte bez vložky, případně s kvalitními vlasovými nudlemi nebo krupicovými noky, na talíři posypte drobně sekanou měkkou petrželkou,pokud možno nikoliv kudrnkou, případně i drobně sekanou celerovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat