5. února 2010

Chobotničky s citrónovým dresinkem

1/2 lžíce extra panenského olivového oleje,1 stroužek česneku70 ml suchého bílého vína,500 g očištěných rozčtvrcených malých chobotniček (pokud použijete zmrazené, dejte je den předem do chladničky zvolna rozmrazit),180 ml vody,200 ml rybího vývaru,2 snítky petržele,1/2 lžičky celého pepře
na zálivku:1 lžíce citrónové šťávy,sůl,čerstvě mletý černý pepř,1/4 šálku sekané petrželky,30 ml extra panenského olivového oleje
Na hlubší pánev dejte česnek s olejem a za stálého míchání zahřívejte, dokud nezačne vonět. Přilijte víno, uveďte do varu, nepřikryté mírně vařte, dokud se nevyvaří na polovinu. Přidejte chobotničky, vývar, vodu, snítky petržele a kuličky pepře, uveďte do varu a pod pokličkou vařte přibližně hodinu do měkka.Nechte chobotničky v nálevu vychladnout, vyjměte je, nechte okapat, nakrájejte je na menší kousky, vložte do střední mísy, přimíchejte citrónovou šťávu, olej,ochuťte pepřem a solí. Jemně promíchejte s petrželkou a podávejte jako předkrm.

Žádné komentáře:

Okomentovat