5. února 2010

Gratinovaná rajčata plněná listovým špenátem a vejci

600 g listového špenátu nebo čtyřboče či listů mangoldu (může být i listový zmražený),600 g rajčat,sůl, pepř, olej,muškátový oříšek,2 vejce vařená natvrdo,4 bílky,40 g parmezánu,60 g strouhaného tvrdého sýra,500 g brambor
Rajčata omyjte, seřízněte vršky a vyndejte dužinu.Špenát oblanšírujte ve slané vodě (mražený nechte pouze roztát), dejte okapat, ochuťte muškátovým oříškem, pepřem a smíchejte s trochou oleje. Vnitřek rajčat osolte a opepřete. Naplňte špenátem, usekanými vejci a strouhaným sýrem. Ušlehejte tuhý sníh z bílků s troškou soli a vmíchejte parmezán.Hmotu naneste na okraj rajčat kolem špenátové náplně a zapékejte asi 10 minut při 200°C. Jako přílohu podávejte brambory

Žádné komentáře:

Okomentovat