5. února 2010

Candát s červenou řepou

600 g filé z candáta (12 tenkých plátků),šťáva z 1 citrónu,sůl,bílý pepř čerstvě mletý,2 lžíce olivového oleje,300 g červené řepy,100 g petržele,1 lžíce másla,2 lžíce bylinkového octa,100 ml červeného vína,200 ml rybího vývaru,1 lžíce jemně nakrájené šalotky,100 g kyselé smetany,1 lžíce nasekané petrželové natě

Filé z candáta pokropte šťávou z citrónu. Pak je osolte a okořeňte pepřem a na pánvi pečte po obou stranách asi 8 minut do zlatohněda. Nakonec rybu odložte na teplé místo. Červenou řepu a petržel oloupejte a nakrájejte na proužky.V hrnci rozpusťte máslo a na něm krátce osmahněte červenou řepu. Přilijte ocet a tekutinu nechte částečně vyvařit. Vložte petržel a přilijte trochu vody. Vše osolte a okořeňte pepřem. Zeleninu vařte 8 až 10 minut,nesmíte ji rozvařit. Mezitím v hrnci ohřejte červené víno, rybí vývar a nadrobno nakrájenou šalotku a nechte vyvařit asi na poloviční množství původní tekutiny. Do nevařící se směsi přimíchejte kyselou smetanu a omáčku dochuťte solí a pepřem a rozšlehejte na jemné pyré. Filé z candáta společně se zeleninou narovnejte na čtyři talíře,posypte petrželovou natí a přelijte omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat