2. února 2010

Silná slepičí polévka s domácími nudlemi

1 slepice, 1,5 l vody,1 cibule se slupkou, bez kořínků, omytá,3 neoloupané stroužky česneku,kousek čerstvého zázvoru, asi jako půl palce,8 kuliček celého pepře, sůl,250 g kořenové zeleniny,1 menší pórek,1 stonek řapíkatého celeru či celerové nati,hrst omyté nasekané pažitky
Slepici očistěte, omyjte ve studené vodě, vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte, přidejte pepř, oloupaný zázvor, cibuli, česnek, uveďte do varu,snižte teplotu a vařte mírným varem cca. 3 hodiny téměř
doměkka. Odpařený vývar doplňujte vařící vodou. Zeleninu očistěte, pokrájejte na kousky, přidejte do
hrnce a dovařte slepici doměkka. Vyndejte ji,oberte maso bez kůže,nakrájejte či natrhejte je na menší kousky.
Polévku přeceďte, kořenovou zeleninu do ní vraťte, přidejte maso, před podáváním přidejte do talířů uvařené
domácí nudle a povrch posypte sekanou petrželkou nebo pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat