8. února 2010

Nadívaná jablka

8 větších červených jablek,2 ks kuřecích prsíček,100 g strouhané nivy,1 červená cibule,100 g tatarské omáčky nebo ochucené majonézy,1/2 lžíce sekané petrželky,sůl,bílý mletý pepř,1 lžička strouhané citrónové kůry nebo mleté sušené,voda
Maso uvařte v osolené vodě, nechte vychladnout a nadrobno pokrájejte. Z jablek odřízněte vrchní části se stopkou asi v 1/5 výšky, vrchlíky uchovejte.Z jablek odstraňte jádřince (zbytek okvětí nechte) a vydlabejte většinu dužniny tak, aby zbytek jablka zůstal neporušen, dužninu uchovejte. Vydlabaná jablka i odříznuté vrchlíky dejte do hrnce, zalijte vodou,přidejte citrónovou kůru, krátce povařte (nesmí se rozvařit), vyjměte a ihned propláchněte studenou vodou.Smíchejte maso, sýr, nadrobno posekanou cibuli, tatarku či majonézu,drobně nasekanou jablečnou dužninu, petrželku, dochuťte solí a pepřem, směsí naplňte opatrně jablka, přiklopte vrchlíkem, uložte na cca. 1 hodinu v chladu a podávejte jako předkrm nebo lehkou večeři.

Žádné komentáře:

Okomentovat