4. února 2010

Paprikáš ze slepice

1 slepice,40 g slaniny (obyčejná – špek),2 lžíce oleje,1 středně velká cibule,1 lžíce mleté sladké papriky,200 ml zakysané smetany,1 lžíce hladké mouky,ocet,sůl
Slepici očistěte, omyjte, vložte do vařící osolené vody a uvařte doměkka. Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli najemno. V hluboké pánvi nebo těžkém hrnci mírně rozvařte slaninu, přidejte cibuli a osmahněte. Jakmile začne zlátnout, přidejte k ní mletou papriku, krátce zamíchejte a ihned podlijte trochou vývaru ze slepice, 2 lžícemi octa a osolte. Vařte na mírném plameni, aby se cibule rozvařila a paprika rozvinula svou chuť a vůni. Šťávu můžte i několikrát vysmahnout, až se tuk odděluje od opékané cibule a znovu nepatrně zalít horkým vývarem. Uvařenou slepici vyjměte, zbavte největších kostí a nakrájejte na porce. Vložte je do cibulového základu, podlijte mírně horkým vývarem a za občasného obracení ještě 20 minut zvolna duste, podle potřeby dále po troškách podlévejte. Zahustěte kysanou smetanou rozmíchanou s moukou a ještě chvíli povařte za stálého míchání. Podávejte s noky, těstovinami, rýží, chlebem, knedlíky, vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat