4. února 2010

Kuřecí závin s houbami a parmazánem

150 g kuřecích prsíček,2 mladé cibulky,olej na smažení,sekaná petrželka,sůl, pepř,1/2 lžičky tymiánu,2 vejce,250 g strouhaného parmazánu,1 listové těsto,100 g čerstvých žampiónů nebo hlív, límcovek, masáků, čirůvek dvoubarevných a podobných hub
Maso omyjte, osušte, nakrájejte na kousky, okořeňte,zprudka opečte na oleji a uložte do mísy. Cibulky nasekejte nadrobno, žampiony pokrájejte na plátky. Na pánev po mase přidejte trochu oleje, rozehřejte a poduste na něm cibulky se žampióny, přidejte petrželku, sůl,pepř, tymián. Přimíchejte k masu, do vychladlé směsi vmíchejte jeden žloutek a parmazán. Listové těsto rozválejte na velký plát, potřete rozšlehaným vejcem. Na těsto rozložte směs a opatrně zabalte, vytvořte závin,potřete rozšlehaným zbylým bílkem. Položte jej na plech s pečicím papírem, vložte do vyhřáté trouby a pečte cca. 30 minut při 200 °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat