2. února 2010

Ruská slepičí polévka

1 slepice,voda podle potřeby,5 celých černých pepřů,1 střední mrkev,1 menší petržel,malý kousek celeru,1 středně velká cibule,1 menší salátová okurka,1/5 kostky másla, sůl,4 lžíce zakysané smetany, 1 citrón
Očištěnou a umytou slepici rozdělte na čtvrtky, vložte do hrnce do studené vody, přidejte pepř, sůl a vařte
do poloměkka. Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kousky. Cibuli a okurku oloupejte, pokrájejte na malé kousky, poduste na másle a jakmile je slepice úplně měkká, vmíchejte do polévky. Povařte,
dochuťte, rozdělte i s porcemi slepice do hlubokých talířů, do každého přidejte lžíci zakysané smetany, plátek
citrónu a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat