2. února 2010

Slepičí polévka s jarními bylinkami

1 slepice,2 l vody,1 větší mrkev,1 petržel,kousek celeru,1 cibule,trochu petrželové a celerové natě,2 stroužky česneku,1 bobkový list,několik kuliček nového koření,několik kuliček černého pepře,sůl,2 - 3 lžíce nasekaných jarních bylinek a kopřiv
Slepici očistěte, vložte do hrnce s teplou vodou, osolte, přidejte koření, opraný česnek a cibuli i se slupkou, přiklopte a vařte přibližně 30 minut. Poté k vývaru přidejte očištěnou zeleninu vcelku a vařte dalších 20 minut. Vyjměte slepici i zeleninu a vývar přeceďte přes hustý cedník. Slepici stáhněte z kůže a trochu masa pokrájeného na malé kousky vraťte do polévky. Stejně tak do ní vraťte i část nakrájené nebo vidličkou rozmačkané zeleniny. Polévku přiveďte k varu a zavařte do ní kapání, nudličky či třeba knedlíčky.Na talíři posypte sekanými jarními bylinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat