1. února 2010

Vaječná masitá tlačenka

5 vajec natvrdo,50 – 100 g tvrdého salámu (paprikový, vysočina a pod.),500 g mletého vepřového masa,5 syrových vajec,lžička kořenicí směsi typu vegeta,sůl, mletý pepř,sáček „střevo“ na tlačenku,pevný provázek na zavázání
Vejce oloupejte a nadrobno nakrájejte, salám nakrájejte na drobné kostky. Obojí smíchejte s mletým masem, syrovými vejci, ochuťte vegetou a solí, důkladně promíchejte. Odstřihněte potřebnou délku střeva, jeden nebo dva kusy podle množství směsi a velikosti hrnce, ve kterém budete tlačenku vařit.Naplňte střevo směsí, dobře je zavažte, vložte do vařící vody v přiměřeně velkém hrnci a vařte při mírné teplotě zvolna 2hodiny. Nechte vychladnout, potom dejte ztuhnout do chladničky,nakrájejte na plátky a podávejte s chlebem a zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat