4. února 2010

Kuřecí štrůdlíčky s houbami

6 lžic oleje,cca. 500 g čerstvých žampionů,hrst nasekané petrželky,2 větší stroužky česneku,1 balíček listového těsta,4 kuřecí řízky (prsíčka),1 vejce,sůl a pepř
Houby očistěte, opláchněte, nechte okapat a nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a při vyšší teplotě v něm restujte houby, dokud neztmavnou a nevysmaží se většina šťávy. Odstavte,přidejte petrželku, prolisovaný česnek, dochuťte solí a pepřem, všechno dobře promíchejte, nechte směs trochu vychladnout. Prsíčka mírně dlaní naklepte,podélně rozřízněte, posolte, opepřete, na zbytku oleje z obou stran krátce opečte mírně dozlatova.Rozmrazte těsto, rozválejte je na silnější plát velikosti cca. 35 x 25 cm a nakrájejte je na čtvrtky. Podélně na střed všech čtyř kousků položte po dvou dílech kuřecích prsíček tak, aby sahaly téměř až ke krajům.Na ně navršte trochu houbové směsi a všechno zakápněte zbytkem oleje. Podélné okraje těsta přeložte přes maso a houby, aby se překrývaly, stisknutím je spojte a smáčkněte rovněž oba krajní konce. Štrůdlíčky potřete rozšlehaným vejcem. Předehřejte troubu na 220 °C, nechte v ní prohřát plech, vyložený pečicím papírem, štrůdlíčky na něj přeložte, dejte do trouby a pečte při 200 – 220 °C cca. půl hodiny, až těsto zezlátne a trochu se nafoukne. Před podáváním nechte štrůdlíčky chvíli odpočinout. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo listovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat