4. února 2010

Bulharské skopové kebaby

500 g mletého skopového masa, 500 g mletého vepřového masa, saturejka, drcený pepř, mletá paprika, olej, sůl, rajčatový protlak, 4 stroužky česneku, 2 - 3 dl vody
Obě masa smíchejte, osolte, přidejte 3 rozetřené stroužky česneku, saturejku a pepř (pozor, saturejka je hodně aromatická, tak opatrně).Směs dobře promíchejte.Postupně přilévejte vodu a směs důkladně vidličkou ušlehejte. Rukama vytvořte ze směsi placičky jako menší karbanátky a ogrilujte je. Během grilování kebaby potírejte marinádou připravenou z mleté papriky, soli, vody a oleje. Konzistence marinády by měla být řídká, aby se dala roztírat peroutkou.Před každým potřením je dobré marinádu promíchat,aby se spojila. Ogrilované kebaby podávejte s hranolky a s protlakem smíchaným se stroužkem česneku utřeným se solí.

Žádné komentáře:

Okomentovat