5. února 2010

Ústřice s bylinkovým octem s čili

24 čerstvých, uzavřených ústřic,bylinkový ocet s čili ,hrubá sůl,čtvrtky citrónu
Na servírovací mísu rozvrstvěte hrubozrnnou sůl, na ně položte ústřice. Servírujte s bylinkovým octem v misce
a citrónem na talířku. Během stolování malým ostrým nožíkem opatrně otevřete menší ze skořápek (víčko)mušle tak, abyste pokud možno nevylili tekutinu, v níž je ve větší spodní skořápce ústřice ponořená. Tekutina dodává pochoutce přírodní příchuť.Špičkou nožíku uvolněte ústřici od skořápky, maso rozrušte, mírně rozmíchejte, pokapejte bylinkovým octem nebo citrónem a co nejšikovněji vlijte celý obsah najednou do úst.

Žádné komentáře:

Okomentovat