5. února 2010

Teplý bramborový salát

1,5 kg brambor,2 větší cibule, drobně nasekané,3 sladkokyselé okurky,1 lžíce plnotučné hořčice,olivový olej,ocet, cukr, sůl, pepř,1/4 l vody
Brambory uvařte ve slupce.Mezitím svařte vodu s trochou octa, soli a cukru (podle chuti),jakmile začne vařit, přidejte cibuli,odstavte, přeceďte, nálev ponechte. Okurky jemně nastrouhejte.Ještě horké uvařené brambory oloupejte, nakrájejte na silnější plátky. Do mísy vložte okurky, hořčici, převařenou cibuli, promíchejte, přidejte brambory, olej,podle chuti nálev, opepřete,osolte. Promíchejte a podávejte teplé ke smaženým a pečeným pokrmům.

Žádné komentáře:

Okomentovat