2. února 2010

Slepičí polévka s kedlubnami

1 slepice, 4 kedlubny,2 cibule, 2 lžíce sádla,2 lžíce mouky, hrst sekané petrželky,1 žloutek, sůl,
Očištěnou, omytou slepici uvařte v osolené vodě spolu s neloupanými omytými cibulemi doměkka.Vyjměte ji, maso oberte a nakrájejte na kousky.Vývar přeceďte, cca. 2 naběračky odlijte zvlášťa nechte vychladnout, do zbytku vložte kedlubny nakrájené na kostky a znovu uveďte do varu. Na sádle dorůžova osmažte mouku, postupně ji zastálého míchání rozřeďte vychladlým vývarem,přidejte do polévky a za občasného míchání vařte,
dokud kedlubny nezměknou a polévka není hladká.Vložte maso, nechte přejít varem, odstavte,zjemněte vmícháním rozšlehaného žloutku a podávejte.V talířích nazdobte petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat